The Weekend Get Down: uge 26

Weekenden er lavet til at feste, og derfor skyder HQ music i dag sit sidste ugentlige musikprogram ud i æteren. The Weekend Get Down er skræddersyet til at sætte gang i din fest, og programmets vært er en erfaren veteran ud i lige netop den kunst.

Dansegulvene har samlet støv under den store lockdown, der til stadighed trækker ud, og vi er sandsynligvis flere, der savner det festlige sus under de kulørte lamper, den travle bars klirrende glas, og en pludseligt opstået dans med en indbydende fremmede til en af tidens livsbekræftende bangers

Men selvom diskotekerne for en tid endnu må stå tomme hen, er festen langt fra død. Heldigvis. Vi fester nemlig stadig på livet løs. Vi gør det blot derhjemme, og nu vejret tillader det, slår vi os også løs på det grønne græs i landets smukke parker.

I den anledning præsenterer vi i dag det sidste musikprogram i vores ugentlige serie, The Weekend Get Down. Det er et program, der har en helt klar intention fra begyndelsen af. Det skal nemlig fungere som din fest-starter.  

Det er HeadQuarters helt egen høvding, Top Gunzo himself, Ole Løhde, der er vært på programmet, og som den erfarne DJ han er, tørster han også efter at komme tilbage bag pulten og se et svedigt crowd hengive sig til de indyndende beats og rytmer. 

Hver fredag præsenterer han i sit program 10 berusende tracks, som med garanti vil få dig i feststemning – hvor end du befinder dig. Du skal bare tune ind og lade musikken skylle indover dig.   

Udvide musikhorisonten 

“Det er vigtigt for os at præsentere ny musik og kunne være med til at udvide folks musikforståelse,” siger Løhde.

“Og jeg mener, at vi har fået dækket en lang række genrer ind i vores to øvrige programmer. Jeg følte dog, at vi også manglede et decideret program, der kunne give os lidt af festen tilbage. Når fredag aften rammer, vil vi gerne have sat vores følgere i stemning til de glinsende, magiske aftener, som vi længes efter i løbet af arbejdsugen.”

Det er en opgave, som Løhde har fundet ny inspiration i. For i de ugentlige møder med HQ music’s nedsatte musikudvalg har diskussionerne kørt bredt på, hvad det gode soundtrack til en oplivende forfest egentlig er.

“Det har samtidig åbnet mine øjne for, hvor fantastisk stort et udbud vi har af fed ny musik – hele tiden!”

“Det har været med til at udvide min personlige forståelse af, hvad god fest-musik er og kan gøre,” siger Løhde. 

“Og det har klart præsenteret mig for nogle spritnye kunstnere, som jeg nu er glad over at have stiftet bekendtskab med. Det har samtidig åbnet mine øjne for, hvor fantastisk stort et udbud vi har af fed ny musik – hele tiden! Og jeg glæder mig til at kunne introducere andre for den.”

Fortiden er fremtiden

Selvom det naturligvis ikke helt kan erstatte den rendyrkede live-fornemmelse af at stå på scenen og styre dansegulvet fra mixer-pulten, kan et musikprogram som The Weekend Get Down alligevel noget helt særligt ifølge Løhde.

“For mig handler det meget om den der følelse af at blive præsenteret for en varieret playliste med et personligt touch, ligesom når man sidder på klubben og jo heller ikke er herre over stereoanlægget,” siger han.

“Det er lidt det der med, at du kan koncentrere dig om alt det, der gør en fest god, dine venner, de gode drinks, den lækre stemning, fordi du ved, at musikken i forvejen er der for dig.”

“Det er nærmest blevet nostalgisk, fordi mange nye sange trækker tilbage i tiden og låner fra for eksempel disco-musikken og 80’ernes opstemte grooves.”

Denne uge byder på tracks fra blandt andet Anderson .Paak og Justin Timberlake, der går Pharrell Williams i bedene, når det kommer til en positiv sing-a-long basker, Dua Lipa, som utvivlsomt har begået et af årets bedste popalbum, og Public Practice, hvis “My Head” har en særlig retro-glød. Og det er en tendens Løhde har bemærket i tidens nye toner.

“Det er nærmest blevet nostalgisk, fordi mange nye sange trækker tilbage i tiden og låner fra for eksempel disco-musikken og 80’ernes opstemte grooves,” siger han.

“Det tiltaler i høj grad mig, og jeg er sikker på, at festen nok skal begynde for mange på en lille time i selskab med The Weekend Get Down.”